Telecí mozeček v rosolu
Poměr: 2 telecí mozečky vařené, asi ½ litru studeného tekutého rosolu, 1 na tvrdo uvařené vejce, 10 dkg hovězího uzeného vařeného jazyka na plátky nakrájeného, ¼ litru majonézy rosolové .Okrouhlé plechové tvořítko s rovným dnem (nemáme-li je, kastrol) o obsahu asi 1 litr.
Postup: Nejdříve nalijeme do tvořítka asi půl cm vysokou vrstvu rosolu a necháme ji ztuhnout. Na ztuhlou vrstvu rosolu pak naklademe věncovitě a střídavě vejce a jazyk, obje nakrájené na plátky. Nyní znovu nalijeme do tvořítka asi půl cm vysokou vrstvu rosolu a necháme opět ztuhnout. Jemně nakrájené mozečky promícháme do tekuté rosolové majonézy, touto směsí tvořítko doplníme a postavíme do chladu. Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na skleněnou plochou mísu a vkusně ozdobíme.
Podáváme ke všem příležitostem. Příloha: bílé pečivo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 2 hodiny.