Telecí brzlík s uzeným jazykem
Poměr: ½ kg telecího brzlíku, asi 1 l vývaru z kostí, 15 dkg křenového másla , 20 dkg uzeného vařeného jazyka, 60 dkg francouzského salátu, hlávkový salát a květák vařený na kyselo .
Postup: Ovařený brzlík vložíme do vroucího vývaru a uvaříme do měkka. Měkký brzlík odblaníme a vychladlý nakrájíme šikmo na stejnoměrné oválové řezy a potřeme je křenovým máslem. Na ně položíme nakrájený jazyk ve velikosti plátků brzlíku.
Do středu okrouhlé mísy dáme francouzský salát a kopulovitě jej uhladíme. Kolem salátu narovnáme lístečky hlávkového salátu, na které úhledně rozložíme obložené plátky telecího brzlíku. Mezi lístečky salátu dáme na růžičky rozebraný květák.
Podáváme ke všem příležitostem. Příloha: bílé pečivo a ruská nebo remuládová omáčka.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.