Telecí brzlík s uzeným jazykem

    Poměr: ½ kg telecího brzlíku, asi 1 l vývaru z kostí, 15 dkg křenového másla , 20 dkg uzeného vařeného jazyka, 60 dkg francouzského salátu, hlávkový salát a květák vařený na kyselo .

 

    Postup: Ovařený brzlík vložíme do vroucího vývaru a uvaříme do měkka. Měkký brzlík odblaníme a vychladlý nakrájíme šikmo na stejnoměrné oválové řezy a potřeme je křenovým máslem. Na ně položíme nakrájený jazyk ve velikosti plátků brzlíku.

    Do středu okrouhlé mísy dáme francouzský salát a kopulovitě jej uhladíme. Kolem salátu narovnáme lístečky hlávkového salátu, na které úhledně rozložíme obložené plátky telecího brzlíku. Mezi lístečky salátu dáme na růžičky rozebraný květák.

    Podáváme ke všem příležitostem. Příloha: bílé pečivo a ruská nebo remuládová omáčka.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.