Pirožky plněné telecím hašé

    Potřebné: Lístkové těsto zhotovené z poloviny poměru, udaného v receptu číslo 436, hašé z telecího masa a 1 vejce na potření.

 

    Postup: Lístkové těsto vyválíme na vále, poprášeném moukou, na placku asi 4 mm silnou a okrouhlým vykrajovačem, který má asi 5 až 7 cm v průměru, vykrájíme z ní kolečka. Do středu poloviny vykrájených koleček dáme trochu telecího hašé, okraje potřeme vodou a hašé přikryjeme druhou polovinou koleček. Okraje těsta takto připravených pirožek trochu přitiskneme, aby se těsto dobře spojilo, pirožky urovnáme na suchý plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a v horké troubě je pečeme asi dvanáct až patnáct minu.

    (Dbejme však, aby telecí hašé, které je náplní pirožek, bylo šťavnaté a mělo výraznou chuť, protože jinak by hotové pirožky měly chuť mdlou. Místo telecího hašé můžeme použít i jiných masitých nádivek.)

    Podáváme jako zákusek k čaji, vínu apod.

 

    Asi třicet pirožek – (záleží na velikosti).

Úprava trvá, je-li lístkové těsto a hašé již připraveno, půl hodiny.