Telecí hlava vařená, s bylinkovooctovou omáčkou

    Poměr: 1 telecí hlava, osolená voda nebo vývar ze zeleniny k úpravě mas, po případě vývar z kostí, bylinkovooctová omáčka ,2 na tvrdo uvařená vajíčka, kyselé okurky a červená řepa uvařená na kyselo.

 

    Postup: Očištěnou telecí hlavu dobře omyjeme a v osolené vodě, po případě ve vývaru ji vaříme půl druhé hodiny, tj. do měkka. Dbáme při tom toho, aby hlava při vaření byla stále potopena, neboť jen tak zůstane bílá. Z uvařené hlavy oddělíme maso od kostí a nakrájíme je na tenké plátky nebo na nudličky, které vložíme do hlubší skleněné misky a ještě vlahé polijeme bylinkovooctovou omáčkou. Povrch mísy ozdobíme na dílky nakrájenými vajíčky, kyselými okurkami a červenou řepou. Místo bylinkovooctové omáčky můžeme použít červeného křenu .

    Podáváme jako samostatný pokrm.

    Příloha: chléb.

 

    Pro 8 – 10 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.