Huspenina z telecí hlavy

    Poměr: ½ kg telecí hlavy, 2 telecí nožičky, vývar ze zeleniny k úpravě, 1/8 litru octa, 1/8 litru bílého vína. – Kyselé okurky na zdobení.

 

    Postup: Telecí hlavu a rozseknuté telecí nožky v horké vodě dobře vymyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studeným vývarem, přilijeme ocet a uvaříme do měkka. Uvařenou hlavu a nožky z vývaru vyndáme a maso z nich nakrájíme na kostičky. Vývar vyčistíme bílkem a do vyčištěného vývaru přimícháme bílé víno. Nakrájené maso vložíme do kastrolu, zalijeme vyčištěným rosolem připraveným z vývaru a postavíme do chladu. Ztuhlou huspeninu vyklopíme, nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a ozdobíme okurkami.

    Podáváme jako samostatný pokrm.

    Příloha: bílý chléb, bylinkovooctová omáčka nebo octový křen, po případě tatarská omáčka apod.

 

    Pro 8 – 10 osob.

                                                                                                                                Úprava trvá 3 hodiny