Salát z rajských jablek

    Poměr: 60 dkg rajských jablek, 1/19 litru octa nebo citronové šťávy, 2 polévkové lžíce oleje, kávová lžička hladké hořčice, trochu cukru, sůl, bílý nebo cayennský pepř a trochu zelené petržele.

 

    Postup: Tvrdá rajská jablka ponoříme na okamžik do vařící vody a ostrým nožem s nich sloupneme tenkou slupku. Potom je nakrájíme na stejnoměrně silná kolečka a vložíme je do misky. Z ostatních přísad si zhotovíme marinádu, na rajská jablíčka ji nalijeme, salát lehce promícháme a ihned podáváme.

    Tento salát předkládáme, k dušeným, pečeným a smaženým masům, k pečené a smažené drůbeži, k pečeným a smaženým rybám, k huspenině, k tvarohu, k liptovskému sýru a k smaženému ementálu.

 

Pro 6 osob.

Úprava trvá půl hodiny.