Lilkový salát s rajskou omáčkou
Poměr: 60 dkg lilku, 1/16 litru vody, 1/16 litru octa nebo citronové šťávy, 1 lžíce oleje, 5 dkg kečupu, sůl, cukr, trochu estragonových lístečků nebo pažitky.
Postup: Lilky oloupeme, rozpůlíme, větší jádra odstraníme a lilky buď nakrájíme, nebo nastrouháme na velmi jemné nudličky. Do hrnečku dáme kečup a za stálého míchání přidáváme vodu, ocet nebo citronovou šťávu, sůl, cukr, jemně rozsekané estragonové lístečky nebo pažitku a olej, všechno to dobře promícháme a touto marinádou nakrájené lilky polijeme. Salát pak znovu lehce promícháme, vařečkou trochu upěchujeme a za hodinu podáváme.
Podáváme k vařenému hovězímu masu, k vařeným a pečeným rybám.
Pro 6 osob.
Úprava trvá půl hodiny.