Závitky ze pstruhů
Poměr: 6 pstruhů, 6 dkg petrželového másla ,sůl, ½ litru rybího vývaru, mrkev, ¼ litru krycí rosolové omáčky, 30 dkg makedonského salátu ,20 dkg tuhého rybího rosolu a citron na zdobení.
Postup: Z vykuchaných a očištěných pstruhů odkrojíme hlavu a ocas, rozpůlíme je podél, páteř vyřízneme a z jednotlivých filé kůži stáhneme. Připravené filé plochou stranou nože lehce naklepeme, osolíme, potřeme petrželovým máslem, natočíme je na špalíčky vyříznuté z mrkve a připevníme je párátkem. Takto upravené závitky vložíme do rybího vývaru připraveného z rybích odpadků, dusíme je asi deset minut a udušené necháme ve vývaru vychladnout. Z vychladlých závitků odstraníme párátka a mrkev, závitky posadíme na drátěnou podložku, polijeme je rybí krycí rosolovou omáčkou a dáme do chladničky. Když omáčka ztuhla, upravíme závitky na mísu a naplníme je makedonským salátem. Kolem závitků nasypeme jemně rozsekaný rosol a ozdobíme je citronem.
Podáváme jako předkrm anebo jako jídlo po večeři.
Příloha: bílé pečivo, po případě saláty z listové zeleniny a bílé víno.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.