Kapr vařený na modro v rosolu
Poměr: 6 porcí kapra uvařeného na modro, uvařenou zeleninu z vývaru a 1 ½ l tekutého studeného rybího rosolu zhotoveného z rybího vývaru. – 1 menší pekáč nebo podlouhlé plechové tvořítko.
Postup: Na dno pekáče nebo plechového tvořítka nalijeme jeden cm vysokou vrstvu rosolu a necháme ji ztuhnout. Na tuto ztuhlou vrstvu rosolu narovnáme hřbetem vzhůru uvařené porce kapra, zbavené větších kostí, nasypeme mezi ně uvařenou, na nudličky nakrájenou a vychladlou zeleninu. Zalijeme ji trochou rosolu, aby nám přituhla a pak teprve pekáč nebo tvořítko rosolem dolijeme a postavíme do chladu a necháme ztuhnout. (Dříve než dolijeme rosol, můžeme povrch jednotlivých porcí kapra dekorativně ozdobit. Po ztuhnutí rosolu pak jednotlivé porce kapra vykrojíme, přendáme na mísu a vkusně ozdobíme. Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři. Příloha: chléb.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.