Úhoř marinovaný, vařený
Poměr: stejný jako u receptu „Úhoř vařený na modro“.
Na marinádu: ½ l octa, ¼ l vývaru z úhoře, 1/8 l oleje, 8 dkg jemně nakrájené cibule, 1 dkg jemně rozsekaných kapar, kousek citronové kůry, trošku bílého pepře a soli.
Postup: Přísady v poměru, který je uveden na marinádu, dáme do hrnečku a dobře je rozkvedláme. Úhoře uvařeného a vychladlého, ale nepotřeného rosolem, narovnáme do kamenné nádoby, zalijeme ho připravenou marinádou, zakryjeme a postavíme na jeden až dva dny do chladu. Před podáváním úhoře upravíme do hlubší skleněné misky a vkusně ozdobíme.
Podáváme jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři. Příloha: chléb.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.