Candát v rosolu

    Candáta uvaříme tak, jak je uvedeno v receptu „Candát vařený, se zeleninou“. Z vývaru zhotovíme rybí rosol.

    Na dno většího tvořítka nebo menšího pekáče nalijeme centimetr vysokou vrstvu rybího tekutého studeného rosolu a necháme ji ztuhnout. Na tuto ztuhlou vrstvu narovnáme porce uvařeného candáta. Mezi porce nasypeme zeleninu, kterou jsme vařili současně s rybou. Potom zalijeme vše trochou rosolu, aby ryba i zelenina přituhly, a postavíme do chladna. Pak teprve tvořítko dolijeme rosolem. (Jednotlivé porce můžeme také na povrchu ozdobit zelenou petrželí, zeleným hráškem, okurkou, mrkví, bílkem atd. Po náležitém ztuhnutí vykrájíme jednotlivé porce, upravíme je na talíř a přiložíme k nim kousek citronu. Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm.

    Příloha: bílé pečivo, po případě i zeleninové saláty.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 ½ hodiny.