Závitky ze sumce

    Poměr: 6 tenčích řízků ze sumce, sůl, 12 dkg francouzského másla,1 l rybího vývaru připraveného z rybích odpadků nebo vývar ze zeleniny, ¼ litru majonézové krycí rosolové omáčky), 60 dkg rýžového salátu s korýši , zelená petržel a 1 červená nakládaná paprika.

 

    Postup: Řízky ze sumce trochu naklepeme plochou stranou nože, osolíme, potřeme francouzským máslem, zatočíme, převážeme motouzem a na hodinu postavíme do chladu. Vývar nalijeme do kastrolu, přivedeme do varu, vložíme do něho připravené závitky a pomalým varem vaříme asi 15 minut. Maso propíchneme špejlí, abychom se přesvědčili, zda je již měkké. Uvařené, ve vývaru vychladlé závitky pak osušíme, motouz odstraníme, položíme je na drátěnou podložku, polijeme majonézovou krycí rosolovou omáčkou, ozdobíme kadeřavou zelenou petrželí a červenou paprikou a postavíme je do chladu. Před podáváním položíme závitky ze sumce na podstavec z rýžového salátu.

    Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 ½ hodiny.