Pstruzi na modro v rosolu

    Poměr: 6 menších pstruhů, 1 ½ litru vody, sůl, 1/16 litru octa, 5 dkg cibule, trochu šalvěje, několik zrnek nového koření a pepře vcelku, 1 litr rybího rosolu, 18 tulipánů z ředkviček, zelená petržel, hlávkový salát a 1 citron. – 6 plechových tvořítek nebo 6 polévkových šálků.

 

    Postup: Uvařené pstruhy necháme vychladnout .Potom nalijeme na dno menších plechových tvořítek nebo šálků slabou vrstvu rosolu a necháme ji ztuhnout. Na tuto vrstvu pak vložíme vychladlé pstruhy hřbetem dolů, do středu pstruhů dáme vždy po třech tulipánech z ředkviček a zelenou petržel, malounko je zalijeme rosolem a necháme přituhnout. Pak dolijeme do tvořítek rosol a necháme vše dobře ztuhnout.

    Ztuhlý obsah tvořítek vyklopíme na mísu a takto zalité pstruhy v rosolu ozdobíme hlávkovým salátem a citronem.Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.

    Příloha: bílé pečivo, různé zeleninové saláty, po případě majonéza nebo majonézové omáčky.

 

    Pro 6 osob.

                                                                                                                                Úprava trvá 1 ½ hodiny