Štika po italsku, obložená

    Poměr: 6 porcí štiky, sůl, pepř, 2 dkg hladké mouky, 10 dkg oleje, šťáva z půlky citronu, 3 tvrdší rajská jablíčka, 3 na tvrdo uvařená vejce, 60 dkg francouzského salátu a 20 dkg tuhého rosolu.

 

    Postup: Na porce nakrájenou štiku osolíme, opepříme, poprášíme slabě moukou a v rozpáleném oleji ji prudce do růžova pečeme asi deset minut. Povrch vychladlých porcí pokapeme citronovou šťávou, obložíme jej na kolečka nakrájenými rajskými jablky a vejci a porce urovnáme na podstavec upravený z francouzského salátu. Okraj podstavce ozdobíme jemně rozsekaným rosolem.

    Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm.

    Příloha: bílé pečivo, pažitková omáčka, po případě okurkový salát.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá půl hodiny.