Řezy ze svíčkové s rýžovým salátem
Poměr: 8 upečených řezů ze svíčkové, 1/16 litru šťávy tournedos, 1/16 litru studeného tekutého rosolu, 8 podušených žampionových hlaviček a 80 dkg rýžového salátu s drůbeží.
Postup: Vychladlé řezy dáme na drátěnou podložku, do středu každého posadíme jednu podušenou žampionovou hlavičku, vše polijeme šťávou promíchanou s rosolem a postavíme do chladu k ztuhnutí. Z rýžového salátu si upravíme na okrouhlou mísu podstavec a na něj věncovitě rozložíme obložená tournedos. Jedno tournedos dáme do středu.
Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm.
Příloha: bílé pečivo a tatarská omáčka.
Pro 8 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.