Řezy ze svíčkové s rýžovým salátem

 

    Poměr: 8 upečených řezů ze svíčkové, 1/16 litru šťávy tournedos, 1/16 litru studeného tekutého rosolu, 8 podušených žampionových hlaviček  a 80 dkg rýžového salátu s drůbeží.

 

    Postup: Vychladlé řezy dáme na drátěnou podložku, do středu každého posadíme jednu podušenou žampionovou hlavičku, vše polijeme šťávou promíchanou s rosolem a postavíme do chladu k ztuhnutí. Z rýžového salátu si upravíme na okrouhlou mísu podstavec a na něj věncovitě rozložíme obložená tournedos. Jedno tournedos dáme do středu.

    Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm.

    Příloha: bílé pečivo a tatarská omáčka.

 

    Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.