Biftek tatarský

    Poměr: 20 dkg masa ze svíčkové nebo z roštěnce, sůl, pepř, kávová lžička jemně rozsekaných kapar, kávová lžička jemně nasekané pažitky, kávová lžička hladké hořčice a trochu sladké papriky. – Ozdoba přílohová: 3 dkg na drobné kostičky nakrájené cibule a trochu zelené kadeřavé petržele.

 

    Postup: Očištěné, tuku zbavené a opláchnuté maso nožem uškrábeme a pak je buď usekáme na jemnou kaši, nebo umeleme na masovém strojku. Usekané maso dáme do misky, přidáme sůl, pepř, kapary, pažitku, hořčici, papriku a vše dobře promícháme. Poté ze směsi utvoříme bochánek, položíme ho do středu na skleněný talíř, kolem něho nasypeme nakrájenou cibulku a ozdobíme zelenou petrželí. (Upravujeme až před podáváním.) Podáváme jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo a tatarská omáčka.

 

    Pro 2 osoby.

Úprava trvá 15 minut.