Roštěnec pečený po anglicku, obložený

    Potřebné: pečený roštěnec , 1/16 litru štávy z pečeně, 1/16 litru studeného tekutého rosolu, 10 rajských jablek, plněných francouzským salátem; povrch čtyř naplněných jablek obložíme vařeným nebo konservovaným chřestem, povrch náplně dalších čtyř rajčat vařeným nebo konservovaným zeleným hráškem a povrch dvou zbývajících růžičkami květáku, uvařenými na kyselo. – 40 dkg tuhého rosolu a zelená petržel.

 

    Postup: Upečený, dokonale vychladlý roštěnec nakrájíme na tenké plátky, které znovu sestavíme do původního tvaru. Povrch takto upraveného roštěnce potřeme štávou z pečeně, promíchanou studeným tekutým rosolem, a postavíme do chladu. Před podáváním položíme pečeni na oválnou mísu, a to k jedné straně, na druhou polovinu mísy pak narovnáme plněná rajská jablka. Okraj mísy ozdobíme trojúhelníky vykrájenými z tuhého rosolu a k pečeni přiložíme zelenou petržel. Do pečeně pak zastrčíme ozdobné bodlo.

    Podáváme ke každé příležitosti. Příloha: bílé pečivo, majonéza okořeněná nebo tatarská omáčka.

 

    Pro 8 – 10 osob.

Úprava trvá tři čtvrti hodiny.