Řezy ze svíčkové podle ruského způsobu

    Poměr: 8 upečených řezů ze svíčkové ,1/8 litru hnědé krycí rosolové omáčky , 2 na tvrdo uvařená vajíčka, 4 dkg kaviáru a 80 dkg francouzského salátu.

 

    Postup: Upečené řezy ze svíčkové dáme na drátěnou podložku, vychladlé polijeme hnědou krycí rosolovou omáčkou a postavíme do chladu.

    Na okrouhlou mísu si upravíme osm podstavečků z francouzského salátu a na ně položíme vychladlé řezy ze svíčkové.

    Vajíčka nakrájíme na plátky, upravíme na ně hromádky z kaviáru a povrch řezů jimi ozdobíme. Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm anebo jako jídlo po večeři.

    Příloha: houstičky nebo topinky, majonéza okořeněná nebo majonézová omáčka, zeleninové saláty apod.

 

    Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.