Puding z hovězího masa
Poměr: 50 dkg vařeného hovězího masa, třeba i odkrojky z vařeného masa, 5 dkg másla, 8 dkg cibule, 2 stroužky česneku, zelená petržel, sůl, pepř, 1/8 litru štávy zl pečeně, 20 dkg bešamelové omáčky ,2 vajíčka. – Pudinkové tvořítko, trochu tuku na vymazání a trochu mouky na vysypání tvořítka. (Kyselé okurky a červená řepa na zdobení.)
Postup: Uvařené hovězí maso umeleme dvakrát na masovém strojku, umleté plochou stranou nože ještě utřeme, aby nebylo trupelnaté.
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme k němu nastrouhanou cibuli, utřený česnek a jemně nakrájenou zelenou petržel, trochu to osmahneme, přidáme maso, štávu z pečeně, osolíme, opepříme a vše asi čtyři minuty podusíme. Potom kastrol s hašé odstavíme, přimícháme do něho bešamelovou omáčku, dobře rozkvedlaná vajíčka a naplníme jím máslem vymazané a moukou vysypané pudinkové tvořítko. Tvořítko pak postavíme do nádoby s vodou tak, aby bylo ponořeno jen do poloviny, vložíme vše do horké trouby a vaříme asi 40 minut. Potom tvořítko z trouby vyndáme, hašé vyklopíme na mísu a necháme vychladnout. Před podáváním obložíme pudink okurkami nakrájenými na vějířky a červenou řepou uvařenou na kyselo.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: obyčejný (černý) chléb, bylinkovooctová omáčka nebo různé zeleninové saláty apod.
Pro 6 – 8 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.