Řezy ze svíčkové s husími játry

    

 

 Poměr: 8 upečených řezů ze svíčkové ,1/16 l šťávy z upečených trounedos, 1/16 l studeného tekutého rosolu, 10 dkg upečených husích jater, ½ kg tuhého rosolu a trochu zelené petržele.

 

    Postup: Upečené řezy ze svíčkové dáme na drátěnou podložku, na ně položíme úhledně přikrojený plátek z husích jater, takto obložené řezy polijeme šťávou z řezů, promíchanou studeným tekutým rosolem, a postavíme je do chladu k ztuhnutí.

    Z tuhého rosolu si vykrojíme okrouhlým vykrajovačem podstavečky ve velikosti řezů a rozložíme je úhledně na mísu. Na každý podstaveček položíme jedno tournedos a ozdobíme zelenou petrželí.

    Podáváme ke všem příležitostem. Příloha: chléb a salát z mixed-pickles.

 

    Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu

.