Závitky z mořského jazyka v rosolové majonéze

 

    Poměr: jako u receptu „Závitky z mořského jazyka“, ½ l rosolové majonézy  a 15 dkg tuhého rybího rosolu. Na zdobení 2 citrony, hlávkový salát a 4 rajská jablka.

 

    Postup: Na dno kastrolu nebo okrouhlého plechového tvořítka nalijeme asi 1 cm vysokou vrstvu tekuté rosolové majonézy. Když ztuhne, narovnáme do ní na stojato těsně vedle sebe udušené závitky z mořského jazyka. Tvořítko pak dolijeme tekutou rosolovou majonézou a necháme v chladu ztuhnout. Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na okrouhlou mísu, ze čtyř stran přiložíme hvězdice upravené z citronů a povrch zalitých závitků vkusně ozdobíme vystříkaným rosolem . Mezi citrony položíme hlávkový salát a na něj rozčtvrcené rajské jablko.

    Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.