Závitky z mořského jazyka
Poměr: 1 ½ kg mořského jazyka, sůl, šťáva z půlky citronu, 2 dkg másla, ¾ litru rybího vývaru, ¼ kg krabí nebo humří majonézy ,salát z rajských jablíček a zelená petržel.
Postup: Z mořského jazyka si připravíme filátka plochou stranou nože je lehce naklepeme a podle potřeby nožem přiřízneme do stejné velikosti. (Z rybích odpadů si připravíme rybí vývar.) Připravená filátka osolíme, pokapeme citronovou šťávou, svineme v závitky a posadíme kolmo těsně vedle sebe do kastrolu vymazaného máslem, zalijeme rybím vývarem a v troubě dusíme asi deset minut. Udušené závitky necháme ve vývaru vychladnout. Vychladlé upravíme na mísu na stojato, na každý závitek dáme trochu krabí majonézy, kolem závitků věncovitě rozložíme salát z rajských jablíček a ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme jako předkrm nebo jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá půl hodiny.