Treska s rýžovým salátem

 

.

 

Poměr: 1 ½ kg tresky , citronová šťáva, sůl, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, 1 stroužek česneku, 2/10 l bílého vína, 80 dkg rýžového salátu s rybím masem, ¼ litru paprikové omáčky, zelená petržel a citron na zdobení.

 

Postup: Očištěnou, opláchnutou tresku nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 15 minut stát v chladu.

Větší kastrol vytřeme máslem, dáme na něj jemně nakrájenou cibuli a česnek, na to vložíme připravenou, osolenou tresku, podlijeme vínem, dáme do mírně teplé trouby a dusíme asi 12 minut. Udušenou tresku necháme ve šťávě vychladnout.

Nyní na podlouhlou (rybí) mísu upravíme podstavec z rýžového salátu, na něj narovnáme udušenou tresku a vše polijeme paprikovou omáčkou, kterou jsme rozředili šťávou z udušené tresky. Ozdobíme zelenou petrželí a citronem. (Tímto způsobem můžeme upravovat i jiné mořské ryby.)

Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo.

 

Pro 6 osob.

Úprava trvá ½ hodiny.