Sledi vaření, s bramborovým salátem

    Poměr: 6 čerstvých sleďů, sůl, 1 l octem okyseleného vývaru z koření ,20 dkg majonézy nastavované, 4 polévkové lžíce mléka, ¾ kg bramborového salátu s cibulí a 1 nakládaná červená paprika.

 

    Postup: Z čerstvých, vykuchaných sleďů odkrojíme hlavy, sledě opláchneme, malounko osolíme, složíme do ubrousku nebo mulu a ponoříme do vařícího vývaru. Asi pět minut je pomalým varem povaříme, necháme ve vývaru vychladnout, pak je s ubrouskem vyndáme a sledě opatrně přendáme na misku.

    Na oválnou mísu se zvýšeným okrajem naneseme bramborový salát, na který vějířovitě upravíme uvařené sledě. Polijeme je majonézou, rozředěnou mlékem. Povrch sleďů ozdobíme jemně rozsekanou paprikou.

    Podáváme jako samostatný pokrm. Příloha: bílý chléb.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá půl hodiny.