Rybí filé marinované

    Poměr: 1 kg pečeného filé .

    Na marinádu: 1/8 l oleje, 6 dkg cibule, 2 stroužky česneku, 4 dkg mrkve, 1/10 l octa, 1/8 l vývaru nebo vody, 2 bobkové listy, trochu tymiánu, 8 zrnek pepře a trocha soli.

 

    Postup: Do kastrolu nalijeme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a jemně nakrouhanou mrkev a trochu to podusíme. Podušenou směs pak zalijeme octem, vodou nebo vývarem, přidáme koření a sůl a pomalu vše ¼ hodiny povaříme. Touto prochladlou marinádou přelijeme upečené filé a postavíme do chladu. Před podáváním můžeme tuto marinovanou rybu ozdobit na kolečka nakrájenými rajskými jablky a nakrájenou zelenou paprikou.

    Podáváme jako samostatný pokrm.

    Příloha: chléb.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá půl hodiny.