Pražský salát

    Poměr: 15 dkg telecí pečeně, 20 dkg vepřové pečeně, 15 dkg kyselých okurek, 10 dkg jablek, 8 dkg cibule, trochu soli a bílého pepře, několik kapek worcesterové omáčky, trochu octa vinného nebo estragonového a 30 – 35 dkg majonézy okořeněné nebo nastavované.

 

    Postup: Telecí pečeni a vepřovou pečeni, jablka a cibuli nakrájíme na velmi jemné, ne příliš dlouhé nudličky, dáme do mísy a přidáme k nim na nudličky nakrájené, lehce v dlaních vymačkané kyselé okurky. Tuto směs osolíme, opepříme, pokapeme worcesterovou omáčkou a octem a dobře promícháme. Nakonec do salátu lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme na misku a vkusně ozdobíme.

    Salát podáváme jak předkrm, jako samostatný pokrm, jako jídlo po večeři, připravujeme z něho obložené chlebíčky, plníme jim rajská jablíčka, papriky, vařená vejce atd.

Příloha: bílý chléb, housky, slané tyčinky apod., z nápojů pivo nebo bílé víno.

 

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.