Drůbeží salát
Poměr: 30 dkg masa z drůbeže, 20 dkg vařeného květáku, 10 dkg vařeného nebo konservovaného zeleného hrášku, 15 dkg kyselých okurek, trošku soli a bílého pepře, několik kapek worcesterové omáčky a 30 – 35 dkg majonézy smetanové.
Postup: Maso z drůbeže nakrájíme na jemné nudličky, květák na kostičky, dáme do mísy, přidáme na nudličky nakrájené a lehce v dlaních vymačkané kyselé okurky, zelený hrášek, osolíme, opepříme, pokapeme worcesterovou omáčkou, dobře zamícháme a nakonec lehce promícháme s majonézou. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a ozdobíme rajským jablkem a zeleným hráškem.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: bílý chléb, housky a bílé víno.
Pro 7 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.