Tlačenkový salát

    Poměr: 40 dkg světlé tlačenky, 10 dkg tvrdších rajských jablíček, 10 dkg zelených paprik, 10 dkg cibule, 10 dkg kyselých okurek (2 dkg kaparů), dvě polévkové lžíce oleje, trochu soli a bílého pepře, kávová lžička worcesterové omáčky, kávová lžička hladké hořčice, 3/16 litru octa a 1/8 litru vody.

 

    Postup: Oloupaná rajská jablíčka, oloupanou cibuli a okurky nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. K tomu přidáme na tenké plátky nakrájenou tlačenku, na nudličky nakrájené papriky, třeba i rozsekané kapary, a vše lehce promícháme. Dáme do hrnečku hořčici, worcesterovou omáčku, ocet, vodu, sůl, pepř a olej, vše dobře rozkvedláme a takto připravenou marinádou salát polijeme a znovu dobře zamícháme. Odleželý salát upravíme na skleněnou misku a podáváme. Tlačenkový salát se podává jako samostatný pokrm. Příloha: chléb a pivo.

 

Pro 5 osob.

Úprava trvá půl hodiny.