Zvěřinový salát
Poměr: 30 dkg pečeného masa ze zvěřiny, 20 dkg vařených bramborů, 15 dkg kyselých okurek, 15 dkg jablek, 3 sardele, trochu soli, pepře, několik kapek worcesterové omáčky, kávovou lžičku nastrouhané cibule, trochu octa a 30 – 35 dkg majonézy okořeněné nebo nastavované.
Postup: Maso ze zvěřiny, brambory a jablka nakrájíme na jemné nudličky a dáme do mísy, přidáme na nudličky nakrájené a v dlaních lehce vymačkané okurky, sůl, pepř, worcesterovou omáčku a ocet a vše dobře promícháme. Pak zamícháme do majonézy jemně rozsekané sardele a nastrouhanou cibuli, přidáme to do salátu a vše lehce zamícháme. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a jeho povrch ozdobíme okurkami, sardelkami a kaparami.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.
Pro 7 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.