Salát z telecích nebo skopových nožiček

    Poměr: Dvě uvařené telecí nebo čtyři uvařené skopové nožičky, 15 dkg vařené mrkve na kyselo  10 dkg cibulek nakládaných v octovém nálevu, 1/16 litru octa, 1/16 litru oleje, trochu soli, asi 30 dkg majonézy okořeněné nebo ¼ litru bylinkovooctové omáčky .

 

    Postup: Očištěné telecí nebo skopové nožičky dáme do vody a se zeleninou a kořením do měkka uvaříme. (Vývaru můžeme použít k přípravě rosolu.) Uvařené vykostíme, maso dáme do kastrolku a zatížíme na krátkou dobu prkénkem. Vychladlé, ještě měkké maso nakrájíme na tenké plátky, dáme je do mísy, zalijeme octem a olejem, promícháme a necháme půl hodiny v chladnu marinovat. Potom k nim přidáme mrkev a cibulky, obojí nakrájené na nudličky, a dobře vše promícháme. Nakonec lehce přimícháme majonézu nebo bylinkovooctovou omáčku. Salát upravíme na misku a ozdobíme na tvrdo uvařenými vejci, hlávkovým salátem nebo zelenou petrželí. Podáváme jako samostatný pokrm.

 

Pro 6 osob.

Úprava trvá 3 hodiny.