Rýžový salát s kukuřicí

    Poměr: 50 dkg vařené nebo dušené rýže, 20 dkg vařené nebo konservované kukuřice, 10 dkg zeleného vařeného nebo konservovaného hrášku, 15 dkg čerstvých zelených paprik, sůl a šťáva z půlky citronu, 35 – 40 dkg majonézy okořeněné nebo majonézy nastavované.

 

    Postup: Čerstvé kukuřičné klasy zbavíme listů a vláken, vložíme je do vařící slané vody a vaříme asi 40 minut. Z uvařených klasů vyloupeme kukuřici a necháme ji vychladnout. Potom dáme do misky připravenou rýži, přidáme kukuřici, zelený hrášek, sloupnutou a na jemné kostičky nakrájenou papriku, vše trochu osolíme, polijeme citronovou šťávou, dobře promícháme a nakonec lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a postavíme na hodinu do chladu. Pak jej ozdobíme a podáváme.

    Tento salát se dobře hodí k přírodnímu telecímu řízku a k přírodnímu telecímu žebírku, k pečené telecí kýtě, k pečené studené drůbeži, k vařeným vajíčkům, nebo se jím plní rajská jablíčka, papriky apod.

 

Pro 10 osob.

                                                                                                                    Úprava trvá 1 hodinu