Rýžový salát s drůbeží

    Poměr: 40 dkg dušené rýže, 30 dkg masa z uvařené slepice, 10 dkg vařeného nebo konservovaného chřestu, 10 dkg kyselých okurek, trošku soli a bílého pepře, 2 polévkové lžíce citronové šťávy nebo octa, asi 40 dkg okořeněné nebo nastavované majonézy.

 

    Postup: Maso ze slepice nakrájíme na jemné nudličky. Okurky a chřest nakrájíme na drobné kostky. Do mísy dáme rýži, přidáme k ní nakrájené maso ze slepice, nakrájenou okurku a chřest, sůl, pepř, ocet nebo citronovou šťávu a vše dobře promícháme. Nakonec lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a postavíme na hodinu do chladu. Před podáváním povrch salátu vkusně ozdobíme. Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.

 

Pro 10 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.