Rýžový salát orientálský

    Poměr: 40 dkg vařené rýže, dvě na tvrdo uvařená vejce, 10 dkg sladkých jablek, 10 dkg sardelí, trochu soli, trošku curry  nebo trochu pepře, šťáva z půlky citronu a 30 – 35 dkg majonézy okořeněné.

 

    Postup: Uvařenou a vychladlou rýži dáme do mísy, přidáme jablka nakrájená na drobné kostičky a pokapaná citronovou šťávou, dále jemně rozsekaná vejce, sardele a koření. Směs dobře promícháme, potom přimícháme majonézu a hotový salát upravíme na mísu, na níž jej ozdobíme vařenými vejci, sardelovými očky a zelenou petrželí.

    Podáváme jako přílohu k teplým přírodním řízkům, k studené i teplé pečené telecí kýtě a k teplým pečeným rybám, anebo podáváme jako samostatný pokrm, nebo ho používáme k přípravě podstavců.

 

Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.