Rýžový salát s rybím masem

    Poměr: 25 dkg dušené rýže, 25 dkg vařeného rybího masa z ryb sladkovodních nebo mořských (velmi dobře se pro tento účel hodí losos konservovaný ve vlastní šťávě, dovážený k nám z Ruska), 6 dkg vařeného celeru, 5 dkg vařené mrkve, 8 dkg kyselých okurek a 6 dkg hříbků nakládaných v octovém nálevu, z jednoho vejce uvařený bílek, trochu soli, pepře, citronové šťávy nebo octa a 40 dkg majonézy s rajským protlakem.

 

    Postup: Celer, mrkev, okurky, hříbky a bílek nakrájíme na jemné kostičky, dáme do mísy a přidáme drobně nakrájené rybí maso, připravenou rýži, vše trošku osolíme, opepříme, okyselíme a dobře promícháme. Nakonec lehce přimícháme majonézu. Odleželý salát upravíme na skleněnou misku a ozdobíme citronem, okurkou nebo ředkvičkou, nebo sardelovými očky.

    Salát podáváme jako předkrm, samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.

 

Pro 9 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.