Rýžový salát s korýši (ruský)

    Poměr: 25 dkg dušené rýže, 25 dkg krabího masa, 10 dkg vařeného nebo konservovaného hrášku, 6 dkg kyselých okurek a 1 vejce na tvrdo uvařené, trochu soli, šťáva z jednoho citronu a 35 dkg majonézy okořeněné nebo majonézy nastavované.

 

    Postup: Krabí maso zbavíme plochých kůstek, jemně rozsekáme, dáme do mísy, přidáme dušenou rýži, zelený hrášek, na jemné kostky nakrájené a lehce v dlaních vymačkané kyselé okurky, jemně rozsekané vejce, vše trochu osolíme, okyselíme a dobře promícháme. Nakonec lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a dáme jej na hodinu do chladu. Před podáváním salát ozdobíme vařenými vejci, kaviárem a hlávkovým salátem.

    Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.

 

Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.