Rýžový salát s masem

    Poměr: 25 dkg vařené rýže, 15 dkg šunky nebo šunkového salámu, 10 dkg telecí pečeně, 5 dkg uzeného vařeného masa a 10 dkg kyselých okurek, sůl, několik kapek worcesterové omáčky, trochu citronové šťávy nebo octa a 30 dkg majonézy okořeněné nebo nastavované.

 

    Postup: Šunku, telecí pečeni a uzené maso nakrájíme na jemné kostičky a dáme do misky. K tomu přidáme uvařenou rýži, na jemné kostičky nakrájené a lehce v dlaních vymačkané okurky, sůl, worcesterovou omáčku, citronovou šťávu nebo ocet a vše dobře promícháme. Nakonec lehce přimícháme majonézu. Odleželý salát upravíme na skleněnou misku a povrch ozdobíme kornoutky ze šunky nebo ze salámu, plněné jemně sekaným rosolem a hlávkovým salátem.

    Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.

 

Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.