Chlebíčky čajové

    Z bílé veky nakrájíme rovně krajíčky a potřeme je buď obyčejným máslem, anebo některým z máslových krémů.

    . Pak obložíme chlebíček takto: Nejdříve dáme malou hromádku salátu s majonézou, jako je salát francouzský, vlašský, ruský, berlínský, pikantní apod., k němu s jedné strany přiložíme kolečko z vařeného vejce, s druhé strany kornoutek nebo přehnutý plátek ze salámu, z pečínky nebo ze šunky, k tomu přiložíme kolečko z kyselé okurky a čtverhranný plátek sýra. Malou zbývající nepokrytou část povrchu chlebíčku zamázneme buď sýrovým krémem nebo mazlavým salámem (jako je čajovka), po případě paštikou.

    Takto upravené chlebíčky vypadají velmi pěkně, a co je hlavní, obložení nám s chlebíčku tak snadno nespadne.