Salát z ryb uzených

    Poměr: 40 dkg uzené ryby (nejlépe se hodí uzená treska a podobné suché ryby mdlé chuti), 6 dkg mrkve, 6 dkg kořínkové petržele uvařené na kyselo ,6dkg vařeného nebo konservovaného hrášku, 10 dkg vařených bramborů, trochu soli, pepře, octa nebo citronové šťávy a 30 – 35 dkg majonézy okořeněné nebo nastavované.

 

    Postup: Uzené rybí maso, mrkev, petržel a brambory nakrájíme na kostky, dáme do mísy a k tomu přidáme hrášek, koření, citronovou šťávu nebo ocet a vše dobře promícháme. Nakonec lehce do směsi přimícháme majonézu. Takto připravený salát upravíme na skleněnou misku a vkusně ozdobíme. Hotový salát podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm anebo jako jídlo po večeři.

 

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.