Salát z ryb sladkovodních

    Poměr: 40 dkg vařené nebo pečené ryby (štiky, candáta, kapra, línka apod.), 10 dkg květáku, 10 dkg mrkve, 10 dkg celeru, vše uvařené, 20 dkg sladkokyselých, okurek, trochu soli, pepře a worcesterové omáčky, citronová šťáva a 35 – 40 dkg majonézy okořeněné.

 

    Postup: Mrkev, celer a okurky nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. K tomu přidáme květák rozebraný na drobné růžičky, dále kostí zbavenou a na menší lístky rozebranou nebo na malé kousky nakrájenou rybu, osolíme, opepříme, pokapeme worcesterovou omáčkou a citronovou šťávou, opatrně vše promícháme a nakonec lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a ozdobíme hlávkovým salátem, citronem a na tvrdo uvařenými vejci.

    Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm anebo jako jídlo po večeři.

    Příloha: bílý chléb a bílé víno.

 

Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.