Račí salát
Poměr: Maso z 30 vařených ráčků, 10 dkg vařeného květáku, 10 dkg vařeného nebo konservovaného chřestu, 2 dkg jemně nakrájeného kopru, trochu soli, několik kapek worcesterové omáčky, šťáva z půlky citronu a 25 dkg majonézy okořeněné.
Postup:Račí maso nakrájíme na menší kousky, vložíme je do misky a přidáme na malé růžičky rozdělený květák, na kostky nakrájený chřest, kopr, osolíme, okořeníme, pokapeme citronovou šťávou, vše dobře promícháme a nakonec lehce do směsi zamícháme majonézu. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a ozdobíme vařenými, na plátky nakrájenými vejci, chřestovými hlavičkami, račími ocásky a zeleným hráškem. Ozdobený salát i s miskou posadíme na větší oválovou mísu a se dvou stran k misce se salátem přiložíme šest nepoškozených krunýřů z ráčků a několik listů hlávkového salátu.
Salát podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.
Příloha: bílý chléb, housky a víno.
Pro 5 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.