Salát z tuňáka

    Poměr: 30 dkg vařené rýže, 30 dkg uzeného nebo vařeného tuňáka, 20 dkg čerstvých rajských jablíček a bylinkovooctová omáčka .

 

    Postup: Vychladlou vařenou rýži dáme do mísy a přidáme maso z tuňáka, zbavené kostí a rozebrané na lístky, dále oloupaná, rozpůlená, jader zbavená a na kostičky nakrájená rajská jablíčka a vše opatrně promícháme. Potom přilijeme bylinkovooctovou omáčku, znovu salát lehce promícháme, upravíme na misku a postavíme na hodinu do chladu. Před podáváním povrch salátu ozdobíme hlávkovým salátem anebo na plátky nakrájenými vařenými vejci obloženými kaviárem.

    Podává se jako samostatný pokrm. Příloha: chléb a pivo.

 

Pro 5 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.