Salát z ryb mořských
Poměr: 40 dkg pečeného rybího masa, 15 dkg zelených paprik, 5 dkg cibule, pepř, několik kapek worcesterové omáčky, trochu octa a 25 – 30 dkg majonézy okořeněné nebo nastavované.
Postup: Rybí maso pečené, zbavené kůže a kostí, buď rozebereme na lístky, nebo nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Zelené papriky sloupneme (viz číslo 194), nakrájíme na kostky, cibuli jemně nakrájíme a obojí přidáme k rybímu masu. Směs okořeníme, pokapeme octem a dobře promícháme. Nakonec do směsi lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme na misku a ozdobíme hlávkovým salátem, vařenými vejci a třeba i kaviárem.
Používáme ho k přípravě obložených chlebíčků a plněných vajec, nebo podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm anebo jako jídlo po večeři.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.