Velikonoční vejce

 

    Poměr: 1 na tvrdo uvařené vejce, šťáva z červené řepy, 10 dkg salátu s majonézou, a to buď vlašského, nebo ruského, po případě francouzského, polévková lžíce majonézy okořeněné, polévková lžíce tekutého studeného rosolu, hlávkový salát a jako ozdoba kočičky.

 

    Postup: Slané, oloupané vejce ponoříme asi na hodinu do šťávy z nakládané červené řepy, aby se nám pěkně zabarvilo. Potom je osušíme a v chladničce dobře vychladíme. Vychlazené vejce na širší straně nepatrně skrojíme, postavíme, potřeme rosolem a takto připravené ozdobíme kočičkami a dáme do chladu. Nyní upravíme na skleněný talířek malý podstavec ze salátu, potřeme jej majonézou, postavíme na něj ozdobené vejce a okraj podstavce ozdobíme hlávkovým salátem .Vejce v této úpravě podáváme zejména o velikonocích.

    Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.

    Příloha: bílý chléb, housky, slané tyčinky apod.

 

    Pro 1 osobu.

Úprava trvá 25 minut.