Italské vejce

    Poměr: 1 tvrdší, větší rajské jablíčko, 1 syrové vejce, sůl, pepř, 4 dkg vlašského salátu, 3 dkg majonézy ke zdobení a zelená petržel.

 

    Postup: Vrchní část rajského jablka asi z jedné čtvrtiny skrojíme, vnitřek lžičkou vydlabeme, potom jablko obrátíme na talíř a necháme dobře vykapat. Uvnitř je osolíme, opepříme, vyklepneme do něho jedno čerstvé vejce, posadíme na pomaštěnou pánev a pečeme v troubě asi 15 minut, tj. tak dlouho, až nám bílek dostatečně ztuhne. Na vychladlé rajské jablíčko pak naneseme kopeček z vlašského salátu a na něj spirálovitě nastříkáme majonézu na zdobení. Hotové vejce zdobíme zelenou petrželí.

    Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 1 osobu.

Úprava trvá 25 minut.