Ruská vejce
Poměr: 2 na tvrdo uvařená vejce, 15 dkg ruského salátu, asi 5 polévkových lžic tatarské omáčky, 2 dkg kaviáru, 2 dkg uzeného lososa, hlávkový salát a citron na zdobení.
Postup: Na okrouhlý skleněný talířek upravíme do středu hromádku z ruského salátu. Uvařená vejce podél rozpůlíme a žloutkem k salátu. Uvařená vejce podél rozpůlíme a žloutkem k salátu se čtyř stran přiložíme. Vše pak polijeme tatarskou omáčkou. Do středu nahoru položíme růžičku z lososa a na jednotlivé půlky vajec dáme kaviár. Se dvou stran mezi vejce zastrčíme po jednom dílku citronu a s druhých dvou stran opět mezi vejce zastrčíme po jednom lístku hlávkového salátu. (Viz vyobrazení.)
Hotová vejce podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: bílé pečivo a bílé víno.
Pro 2 osoby.
Úprava trvá 10 minut.