Vejce v paštičce
Poměr: 1 na tvrdo uvařené vejce, 3 dkg uzeného prolisovaného tuňáka, 3 dkg majonézy okořeněné, trochu kaviáru a 1 paštička z lístkového těsta, červená řepa a zelená petržel na zdobení.
Postup: Do majonézy přidáme tuňáka, dobře to promícháme, polovinu této směsi naplníme do paštičky a postavíme do ní vařené vejce špičkou nahoru. Nyní ze zbylé směsi nastříkáme kolem vejce věneček, který ozdobíme kostičkami z červené řepy a zelenou petrželí. Na špičce vejce uděláme dosti hluboký, klínovitý výřez a naplníme jej kaviárem.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři. Příloha: bílé pečivo a bílé víno.
Pro 1 osobu.
Úprava trvá 15 minut.