Pražské vejce

    Poměr: 1 na tvrdo uvařené vejce, 8 dkg pražského salátu,10 dkg na větší plátky nakrájené šunky, dvě polévkové lžíce majonézy okořeněné, trochu jemně nakrájené pažitky a dvě kyselé okurky.

 

    Postup: Ze šunky uděláme dva větší kornoutky a naplníme je do tří čtvrtin pražským salátem. Uvařené vejce podél rozpůlíme a vložíme je do naplněných kornoutků, a to žloutkem k salátu. Povrch vajec polijeme majonézou, rozředěnou trochou vody, a posypeme pažitkou. Naplněné kornoutky ze šunky upravíme na misku a s obou stran je ozdobíme vějířkem z okurky.

    Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.

    Příloha: bílé pečivo a bílé víno.

 

    Pro 2 osoby.

Úprava trvá 10 minut.