Moskevské vejce
Poměr: 1 na tvrdo uvařené vejce, 2 dkg másla, jedna sardel, trochu citronové šťávy, 1/16 litru ruské omáčky, trochu kaviáru, nakládané červené řepy a zeleného hrášku na zdobení.
Postup: Vejce na tvrdo uvařené nejdříve na špičkách trochu skrojíme, a to proto, aby nám, až vejce rozpůlíme, jednotlivé půlky pěkně seděly. Nyní teprve vejce napříč rozkrojíme na dvě stejně velké půlky a žloutek z nich vyndáme. Do misky dáme máslo, pěnovitě je utřeme a přidáme prolisovanou sardel, prolisovaný žloutek, zcela málo to pokapeme citronovou šťávou a dobře zamícháme. Tuto směs naplníme do sáčku s hvězdičkovitou trubičkou a stříkáním vyplníme důlky rozpůleného vajíčka. Špičku vystříkané směsi ozdobíme kaviárem a se stran do směsi zastrčíme střídavě 4 hrášky a 4 kostičky vykrojené z červené řepy. Na skleněný talířek nalijeme ruskou omáčku a posadíme do ní naplněné a ozdobené půlky vajíčka.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři. Příloha: bílý chléb.
Pro 1 osobu.
Úprava trvá 15 minut.