Myslivecký chlebíček

    Poměr: 1 středně velká bílá veka souměrného tvaru, 12 dkg bylinkového másla, 10 dkg slaniny, 10 dkg šunky, 10 dkg vařeného uzeného hovězího jazyka, 35 dkg pečeného masa ze zvěřiny nebo z divoké drůbeže, 1 na tvrdo uvařené vajíčko, 2 kyselé okurky a trochu soli.

 

    Postup: Maso ze zvěřiny a slaninu rozsekáme a jemně umeleme na masovém strojku. V misce pěnovitě utřeme bylinkové máslo, přidáme k němu prolisovaný žloutek, umleté maso a slaninu, na kostičky nakrájenou šunku, jazyk, bílek a okurky, směs osolíme a dobře promícháme.

    Bílou veku překrojíme v půli, střídku dlouhým nožem nebo vařečkou vydlabeme a vydlabanou veku naplníme připravenou směsí, dobře ji do veky zatlačíme, zabalíme do papíru a postavíme asi na dvě hodiny do chladu, nejlépe do chladničky. Potom veku nakrájíme na řezy asi centimetr silné a rozložíme je vkusně na mísu.

    Myslivecký chlebíček je vhodným zákuskem k čaji a k vínu