Chlebíčky z páleného těsta, plněné

    Z páleného těsta  vystřikujeme na slabě mastný plech sáčkem a trubičkou s rovnou špičkou 12 cm dlouhé chlebíčky, potřeme je vodou, vložíme do trouby a upečeme. Upečené, vychladlé chlebíčky vodorovně rozkrojíme a naplníme je šunkovou, jazykovou, játrovou nebo rybí pěnou, po případě paštikou nebo hašé anebo salátem s majonézou, a odkrojenými půlkami chlebíčků je přiklopíme. Naplněné chlebíčky pak dáme na drátěnou podložku, přelijeme je krycí rosolovou omáčkou, kterou volíme podle druhu náplně, anebo přetřeme naplněné chlebíčky jen studeným tekutým rosolem a postavíme do chladu. Přelijeme-li je krycí rosolovou omáčkou, musíme je po ztuhnutí omáčky rovněž ještě přetřít studeným tekutým rosolem.

    Povrch jednotlivých chlebíčků můžeme podle vkusu opatřit dekorativní ozdobou Takto upravené chlebíčky podáváme jako zákusek k čaji a vínu.